Wat kost een opblaasbare jacuzzi aan stroom en hoe houd je het verbruik zo laag mogelijk

Een opblaasbare jacuzzi gebruiken is niet gratis. De filterpomp filtert en verwarmt het water, daarnaast worden er ook nog lekkere ontspannende bubbels geproduceerd. Dit allen verbruikt toch wel een beetje stroom, hoeveel hangt van een paar factoren af.

Wat kost een opblaasbare jacuzzi aan stroom + bespaartips

Opblaasbare jacuzzi stroomverbruik

Opblaasbare jacuzzi’s verbruiken gemiddeld nog geen 5 kWh per dag.

Opgelet: als het water helemaal opgewarmd moet worden, dan is er meer verbruik. Eenmaal het water gewoon warm gehouden moet worden is er minder verbruik.

Gemiddeld kost het iets van een 1 a 1,50 euro per dag als het minstens 15 graden is.

Wat allemaal invloed heeft op de elektriciteitskosten

Merk en model

Het ene merk of model kan wat meer dan het andere verbruiken maar echt veel verschil is er niet. Een opblaasbare jacuzzi van Intex verbruikt ongeveer evenveel als een Bestway jacuzzi.

Massagejets

Een model met Hydro/massagejets verbruikt ietsje meer dan een model met alleen maar bubbeljets, maar ook dit is te verwaarlozen.

Grootte en inhoud

Hoeveel te groter de opblaasbare jacuzzi, hoeveel te meer water er aanwezig is. Hoeveel te meer water er verwarmt moet worden, hoeveel te meer stroomverbruik.

Invloed van de buitentemperatuur

Staat de jacuzzi buiten? Afhankelijk van de omgevingstemperatuur moet het water meer of minder verwarmd worden. Het is logisch dat als het buiten 30 graden is, dat er niet moet verwarmd worden. Is het maar 15 graden buiten, dan moet je uiteraard verwarmen en verbruik je meer.

Je energieleverancier

Niet elke energieleverancier hanteert dezelfde tarieven. Wil je minder stroomkosten, dan moet je uiteraard voor de goedkoopste gaan.

Tips om de energiekosten zo laag mogelijk te houden

1. Bij geen gebruik de jacuzzi afdekken

Als de opblaasbare jacuzzi niet in gebruik is, leg dan altijd de afdekking er op. Deze isoleert en zorgt ervoor dat de temperatuur van het water minder vlug zakt.

2. Uit de wind plaatsen

Zet de jacuzzi op een plaats waar deze minder of niet in de wind staat.

3. Bij regelmatig gebruik het water niet helemaal laten afkoelen

Gebruik je de jacuzzi regelmatig? Dan is het waarschijnlijk goedkoper om het water constant op temperatuur te houden zodat wanneer je er in gaat je het water niet vanaf 0 moet opwarmen.

4. Ondergrond isoleren

Hoeveel te meer er geïsoleerd is, hoeveel te minder warmteverlies. Als je de energiekosten zo laag mogelijk wilt houden kan je ook overwegen om een grondzeil, mat of dergelijke onder de jacuzzi te leggen.

5. Omkasten

Eventueel kan je een omkasting rond de jacuzzi zetten of maken met extra isolatie.

6. Switch van energieleverancier

Het loont om af en toe online de tarieven van verschillende energieleveranciers te vergelijken en indien nodig naar de goedkoopste over te stappen. Je zal niet alleen minder aan stroom betalen voor je jacuzzi maar voor je hele huishouden.